Шокало, Наталія СергіївнаРіг, Б. В.2025-06-132025-06-132025-06-13https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19099Шокало Н. С., Ріг Б. В. Ефективність регуляторів росту у формуванні урожайності сої. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук. практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 88-90.Серед культур світового землеробства особливе місце багато років належить сої. Серед зернобобових і олійних культур вона є найпоширенішою, бо вирощують її на всіх континентах. У ряді багатьох країн сої належить вирішальна роль у харчовому і кормовому балансах. Через свою багатофункціональність і пластичність дана культура вигідна як економічно, так і екологічно. З насіння сої одержують значну кількість рослинної олії і білка. Завдяки здатності сої до азотфіксації через симбіоз її кореневої системи з бульбочковими бактеріями можна знизити внесення азотних добрив. Вона є добрим попередником для багатьох не бобових культур, зокрема для зернових.ukСоярослинна оліїбілокЕфективність регуляторів росту у формуванні урожайності соїArticle