Вороніна, Вікторія Леонідівна2024-01-292024-01-292023-09-28https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16450Вороніна В. Л. Інноваційний розвиток агропродовольчої сфери України: проблеми та перспективи розвитку. Стратегічний менеджмент агропродовольчої сфери в умовах глобалізації економіки: безпека, інновації, лідерство : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., (м. Полтава, 28 вересня 2023 р.), Полтава : ПДАУ, 2023. 436 с. С. 164-167Агропродовольча сфера – найбільша міжгалузева сфера економіки та є основою життєдіяльності країни, оскільки саме АПК поєднує у собі галузі народного господарства, які відповідають за кінцеве виробництво продуктів харчування. Дана сфера формує аграрний ринок, економічний, соціальний та трудовий потенціал регіонів та забезпечує продовольчу та економічну безпеку. Інноваційний процес в агропродовольчій сфері – це постійний потік трансформації від НДДКР до нових або покращених продуктів, матеріалів, технологій, форм організації та управління та їх практичного застосування.ukагропродовольча сфераінноваційний процесспоживачірозвиток інноваційсільське господарствоІнноваційний розвиток агропродовольчої сфери України: проблеми та перспективи розвиткуArticle