Скрипник, Вячеслав ОлександровичПономаренко, Богдан Геннадійович2024-06-272024-06-272024-04Скрипник В. О., Пономаренко Б. Г. Дослідження кінетики вологовмісту в м’ясі під час кондуктивного сушіння. Нові технології і обладнання харчових та переробних виробництв : матеріали всеукр. наук.-практ. інтернет-семінару (м. Полтава, 30 квіт. 2024 р.) / ПДАУ: В. О. Скрипник, С. В. Попов. Полтава : ПДАУ, 2024. С. 40–42.978-617-8231-69-9https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17340Раціональний режим кондуктивного сушіння м’яса розробляється на основі закономірностей тепло- і масообміну, на ефективність якого впливають низка факторів: температура нагрівальної поверхні, тривалість процесу, товщина сировини та інші. Сушіння м’яса кондуктивним способом дає можливість забезпечити щільний його контакт із нагрівальною поверхнею, що дозволяє значно скоротити сам процес сушіння. Метою дослідження було визначення кінетики вологовмісту в м’ясі під час кондуктивного сушіння та раціональної товщини м’яса під час сушіння, а також питомої витрати електроенергії та органолептичної оцінки якості сушених виробів.ukКондуктивне сушіннявологовмісткінетика вологовмістум’ясоДослідження кінетики вологовмісту в м’ясі під час кондуктивного сушінняThesis