Юхно, Віктор МиколайовичЧобан, М. О.2024-02-082024-02-082023-12-19https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16704Юхно В. М., Чобан М. О. Використання сиропу червоної шовковиці у технології сиркових виробів. Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 19 груд. 2023 р. Полтава : ПДАУ, 2023. С. 155-157Молочнокислі продукти є основою для функціонального харчування. Тому останнім часом на основі кисломолочних продуктів виготовляють значну кількість молочних продуктів із функціональними або оздоровчими властивостями. В останні роки зріс попит на мʼякі та кисломолочні сири, а також на сиркові пасти та десерти з яскраво вираженим смаком та присмаком за рахунок добавлених до них компонентів рослинного та тваринного походження. Найчастіше до таких виробів додають різноманітні рослинні добавки ягоди, фрукти, овочі та продукти з них.ukмолочнокислі продуктитехнології молочних продуктівшовковицясировинаплодисиропдослідженняВикористання сиропу червоної шовковиці у технології сиркових виробівArticle