Шакалій, Світлана МиколаївнаБарабаш, В.2025-10-222025-10-222025-10-21https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19551Шакалій С. М., Барабаш В. Актуальні проблеми у формуванні якості зерна пшениці в умовах сьогодення. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели: матер. міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 вересня 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025 р. С. 18-19. ISBN 978-617-8466-56-5Пшениця (Triticum L.) — це однорічна трав’яниста рослина родини Злакових (Poaceae). Станом на сьогодні пшениця є однією з головних культур зернового господарства в Україні, яка є сировиною для виробництва багатьох цінних продуктів харчування та експорт якої забезпечує надходження значної кількості коштів у бюджет нашої держави. В залежності від кількості глютену пшеницю використовують для випікання хліба, виробництва кондитерських виробів, макаронів, круп і багатьох інших продуктів.ukПшеницяякість зернаврожайністьпоказники якостімінеральне живленнясорт пшеницікліматичні зміниагропромисловий комплекс УкраїниАктуальні проблеми у формуванні якості зерна пшениці в умовах сьогоденняArticle