Мироненко, Олена ІванівнаФесенко, Оксана Григорівна2025-12-222025-12-222024-12-05Мироненко О. І., Фесенко О. Г., Гришко А. О. Безпечність харчових продуктів. Актуальні питання технології продукції тваринництва : матеріали ІХ всеукр. наук.-практ. конф.( м. Полтава 5 грудня 2024р.) Полтава: ПДАУ, 2024. С. 81-84.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19821В Україні впродовж останніх років гостро постала проблема гарантування якості продукції тваринництва, а особливо її безпечності. Спостерігається неконтрольоване заповнення внутрішнього ринку неякісною продукцією із «запахом молока та м’яса», вмістом пальмової олії, стабілізаторів, ферментів, антибіотиків, ветеринарних препаратів, тощо. Безпечність харчової продукції і продовольчої сировини є однією з вирішальних складових економічної та формування продовольчої безпеки держави й визначається спроможністю країни ефективно контролювати виробництво й ввезення безпечного та якісного продовольства на загальновизнаних у світі засадах. Тому ця сфера діяльності в суспільстві має гуманітарний, соціальний, економічний і політичний аспекти і гарантує продовольчу безпеку держави.ukбезпечність харчової продукціїпродовольча безпека державихарчова промисловістьлюдський фактор в технологічних процесах.фальсифікація харчових продуктівБезпечність харчових продуктівArticle