Бобошко, Н.Баган, Алла Василівна2023-10-312023-10-312023Бобошко Н. І., Баган А. В. Історія селекції картоплі в Україні. Інноваційні технології в рослинництві – запорука сталого розвитку сільського господарства : матеріали II всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава 26 верес. 2023 р.) / Полт. держ. с.-г. дослід. станція ім. М. І. Вавилова ІС і АПВ НААН України. Полтава, 2023. С. 55–57.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15397Українське картоплярство – галузь національного рослинництва. У світі вирощують понад 300 мільйонів тонн картоплі. Середня врожайність культури становить близько 10 т/га. Для порівняння, середній обсяг збору в країнах-лідерах за цим показником (США, Нова Зеландія, країни Європи) становить 40 т/га. Україна також є одним із найбільших виробників у світі. Станом на 1 листопада 2011 р. обсяг збору різними господарствами склав 24,0 млн. тонн, що на 22% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Середня урожайність становила 15,2 т/га. В Україні зосереджено понад 6% світового виробництва картоплі (15% європейського), займаючи четверте місце у світі.ukКартопляселекціяУкраїнаісторія селекціїІсторія селекції картоплі в УкраїніThesis