Філоненко, Сергій ВасильовичКочерга, Анатолій АндрійовичЛяшенко, Віктор Васильович2019-02-132019-02-132007https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2178Філоненко С.В., Кочерга А.А., Ляшенко В.В. Буряківництво. Навчальний посібник для виконання лабораторно-практичних робіт студентами спеціальності “Агрономія” всіх форм навчання. – Полтава: Камелот, 2008 – 219 с.У посібнику відповідно до навчальної програми розглянуті морфологічні і біологічні особливості цукрових буряків залежно від продуктивності рослин; висвітлені теоретичні основи отримання високоякісного насіння, способи підготовки його до сівби, методики визначення його посівних якостей. Описані методики визначення основних технологічних якостей коренеплодів та прилади, що для цього використовуються. Розглянуті системи захисту посівів цукрових буряків від бур’янів, шкідників та хвороб; висвітлені питання лікувальних та харчових властивостей буряків. Для студентів спеціальностей 6.090101, 7.130102 та 8.130102 “Агрономія” всіх форм навчання.uk-UAбуряківництвоцукрові бурякиботанічна характеристикаморфологічна будовакласифікаціяметодикатехнологічні якостіпосівні якостіБуряківництво. Навчальний посібник для виконання лабораторно-практичних робіт студентами спеціальності “Агрономія” всіх форм навчанняBook