Рамазанов, Султан КурбановичСкрыпник, Вячеслав ОлександровичМолчанова, Наталія Юріївна2022-10-272022-10-272015-03-03https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/12575Проведено комп’ютерне аналітичне дослідження динаміки розподілу температур в м’ясі сви- нини під час двостороннього жарення в умовах стиснення. Проаналізовано можливості загального вирішення рівняння нестаціонарної теплопровідності при двосторонньому жаренні м’яса в умо- вах стиснення. Для вирішення запропоновано використовувати нелінійний метод узагальненого понижуючого градієнту, який використовується для гладких нелінійних задач, за допомогою оптимізаційної програми, вбудованої в MS Excel.двостороннє жаренням’ясомодель динамікинелінійна оптимізаціятеплопровідністьМОДЕЛЮВАННЯ ДИНАМІКИ ТЕПЛОПРОВІДНОСТІ В ПРОЦЕСІ ДВОСТОРОННЬОГО ЖАРЕННЯ М’ЯСА НА ОСНОВІ НЕЛІНІЙНОЇ ОПТИМІЗАЦІЇArticle10.15587/2312-8372.2015.44167