Піщаленко, Марина АнатоліївнаКириченко, К. Є.Майборода, М. С.2024-11-072024-11-072024-09-30Піщаленко М. А., Кириченко К. Є., Майборода М. С. Сучасні тенденції використання біогумусу як регулятора росту рослин. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 верес. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 162–163.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17622Овочі - один із найважливіших та незамінних продуктів харчування. Їх називають джерелом здоров'я за високі харчові, смакові, дієтичні та цілющі властивості. Вони забезпечують організм людини корисними поживними речовинами. За численними науковими даними багатьох науково дослідних установ, середня річна норма споживання овочів становить 146 кг хоча на сьогодні в середньому на людину припадає лише 70 кг на рік [1]. Виробництво овочів необхідно збільшувати, проте сьогодні відбувається його спад. Іде розпад великих спеціалізованих господарств, у 3 рази скорочено площі, а врожайність овочів в країні знизилася вдвічі.ukБіогумусріст рослинрегулятор росту рослинСучасні тенденції використання біогумусу як регулятора росту рослинThesis