Мороз, Олег ГригоровичШостя, Анатолій МихайловичУсенко, Світлана ОлексіївнаНЕВІДНИЧИЙ, Олег СтаніславовичЦИБЕНКО, Володимир ГригоровичКІР’ЯН, Роман Миколайович2018-11-062018-11-062017-12-20УДК 636.4.082https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/1583Висвітлено результати досліджень із встановлення найбільш ефективних варіантів поєднань генотипів свиней української та англійської селекції для одержання товарних гібридів на внутріпородній і міжпородній основі в умовах промислового свинокомплексу. Високими забійними і м’ясними якостями характеризувалися поєднання великої білої УВБ-1 з плідниками порід дюрок, ландрас та великої білої англійської селекції. Тварини цих поєднань мали довші півтуші та більшу масу окосту. Кращими показниками якості м’яса вирізнявся молодняк, отриманий від поєднань (УВБ-1 × УВБ-1) та [УВБ-1 × (УВБ-1 × ВБ А)]Висвітлено результати досліджень із встановлення найбільш ефективних варіантів поєднань генотипів свиней української та англійської селекції для одержання товарних гібридів на внутріпородній і міжпородній основі в умовах промислового свинокомплексу. Високими забійними і м’ясними якостями характеризувалися поєднання великої білої УВБ-1 з плідниками порід дюрок, ландрас та великої білої англійської селекції. Тварини цих поєднань мали довші півтуші та більшу масу окосту. Кращими показниками якості м’яса вирізнявся молодняк, отриманий від поєднань (УВБ-1 × УВБ-1) та [УВБ-1 × (УВБ-1 × ВБ А)]uk-UAпородапоєднання генотипівгібридивнутріпородна і міжпородна гібридизаціязабійні і м'ясні якостіЗАБІЙНІ ТА М’ЯСНІ ЯКОСТІ ВИСОКОПРОДУКТИВНИХ ГІБРИДІВ СВИНЕЙ В УМОВАХ ПРОМИСЛОВОГО СВИНОКОМПЛЕКСУArticle