Хомич, Г.Горобець, О.Ткач, Н.Левченко, Юлія Вікторівна2023-09-182023-09-182021-08-02Хомич. Г. П., Горобець О. М., Ткач Н. І., Левченко Ю. В. Використання продуктів переробки рослинної сировини в технології печива. Науковий вісник PUET : Technical Sciences. Полтава, 2019. 1 (85). С. 51-56.2518-7171https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15282Солодкі страви та оздоблювальні напівфабрикати на основі шоколаду нале- жать до категорії продукції, що користується підвищеним попитом у споживача. Удоско- налення існуючих технологій їх виробництва є перспективним напрямом досліджень. Мета статті – дослідження впливу продуктів переробки рослинної сировини, зокрема желюючого соку з вичавок хеномелесу під час виробництва пана-коти та шоколадної дзеркальної глазурі, на структурно-механічні властивості виробів, їх фізико-хімічні та органолептичні показни- ки. Використано стандартні структурно-механічні та фізичні методи. Установлена мож- ливість покращення органолептичних, фізико-хімічних та структурно-механічних показників готових виробів за рахунок використання комплексного поєднання желюючих компонентів – желатину та желюючого соку. Розроблено нові технології солодких страв та оздоблюваль- них напівфабрикатів, які характеризуються високою якістю, подовженими термінами збері- гання, мікробіологічною стабільністю і рекомендовані до впровадження в закладах ресторан- ного господарства.ukВИКОРИСТАННЯ ВТОРИННОЇ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ В ТЕХНОЛОГІЇ СОЛОДКИХ СТРАВ ТА ОЗДОБЛЮВАЛЬНИХ НАПІВФАБРИКАТІВArticle