Шаферівський, Богдан Сергійович2025-01-062025-01-062024-12-05Шанта Е. І., Шаферівський Б. С. Основні аспекти формування м’ясної продуктивності свиней. Актуальні питання технології продукції тваринництва : збірник матеріалів ІХ Всеукр. наук. – практ. інтернет конф., (м. Полтава, 05 грудня 2024 р.) Полтава, 2024. С. 62–64.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17732На даний час набуває величезного значення подальше збільшення виробництва і поліпшення якості та безпечності сільськогосподарської продукції. Крім того, в умовах ринкової економіки та Європейських вимог, конкурентоспроможний виробник м’яса свиней мусить постачати на ринок якісну продукцію, що відповідає вимогам європейського законодавства. Проте, саме в контексті даного аспекту, розвиток сучасних технологій зумовлює перед науковцями і практиками низку питань, зокрема: створення стійкої кормової бази із застосуванням інноваційних кормових засобів, поглиблення селекційної роботи з можливістю прогнозування генетичного потенціалу тварин на основі використання ДНК-маркерів, вирішення проблеми етичного або гуманного відношення до свиней.ukвиробництвосільськогосподарська продукціям’ясна продуктивністьсвинарствопроцесижива маса свинейвідгодівляОсновні аспекти формування м’ясної продуктивності свинейArticle