Кузьменко, Лариса МихайлівнаСлинько, Віктор ГригоровичБерезницький, Віктор ІвановичБерезницький, Євгеній ВікторовичПіщаленко, Марина АнатоліївнаКоваленко, Нінель ПавлівнаШерстюк, Олена ЛеонідівнаКузіна, Влада ОлександрівнаСтрижак, Анатолій ВасильовичСамохатько, Антон ОлександровичМамотенко, Вікторія ОлегівнаМороз, Олег ГригоровичЧухліб, Євгеній ВолодимировичДіденко, Яна ВячеславівнаПрасолов, Євген Якович2023-02-282023-02-282021-05-12https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/14739Спосіб виробництва кормової добавки для коней, що включає подрібнення і змішування подрібненої зернової сировини з високими вологими відходами та екструдування отриманої суміші, який відрізняється тим, що зерно ячменю у кількості 75…85 мас. % і яблучні вичавки у кількості 25…15 мас. % подрібнюють окремо до розміру часток 2…3 мм, далі подрібнене зерно ячменю розділяють на дві частини і готують попередню суміш шляхом змішування першої частини подрібненого зерна ячменю з яблучними вичавками при масовому співвідношенні 1:1 протягом 155…215 с до утворення гомогенної маси, після цього готують основну суміш шляхом змішування другої частини подрібненого зерна ячменю з попередньою сумішшю, приготовлену таким чином основну суміш екструдують, отриманий екструдат охолоджують до температури, яка не перевищує температуру навколишнього середовища більше ніж на 10±2 °C та подрібнюють до розміру часток 2…3 мм та згодовуванням в раціоні коней протягом 21 дня.Патент на корисну модель "СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА КОРМОВОЇ ДОБАВКИ ДЛЯ КОНЕЙ" №147494Patent