Кузьменко, Лариса МихайлівнаСлинько, Віктор ГригоровичЮхно, Віктор МиколайовичБерезницький, Віктор ІвановичАранчій, Валентина ІванівнаЗолотаренко, Валерія ВолодимирівнаКостенко, Анастасія СергіївнаКодак, Тетяна СтепанівнаМороз, Олег ГригоровичЧухліб, Євгеній ВолодимировичТесля, Ірина ЄвгеніївнаЛяшенко, Валерія ЮріївнаПрасолов, Євген Якович2023-03-012023-03-012021-08-25https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/14774Спосіб виробництва варено-копчених ковбас, що передбачає підготування сировини, приготування фаршу в кутері, наповнення оболонок та в'язання батонів, осаджування, варіння, охолодження, копчення, сушіння, який відрізняється тим, що в процесі приготування фаршу вводять культури Staphylococcus xylosus і Lactobacillus sakei при масовому співвідношенні 1:1, в кількості 0,1...0,15 мас. %, а осаджування проводять при 10...15 градусах упродовж 20.24 годин.Патент на корисну модель "СПОСІБ ВИРОБНИЦТВА ВАРЕНО-КОПЧЕНИХ КОВБАС" №148567Patent