Бараболя, Ольга Валеріївна2025-11-032025-11-032025-11-03https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19577Бараболя О.В. Перспективи використання альтернативної сировини, зокрема нутового борошна. Матеріали міжнародних науково-практичних конференцій «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві» та «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». – К. : НУХТ, 2025. С.33-36. ISBN 978-966-612-385-8Загострення екологічних проблем, динамічне зростання чисельності населення та постійне підвищення попиту, зокрема на продукти харчування, обумовлюють потребу у розширенні асортименту продукції з високими споживчими якостями та конкурентними перевагами. Хліб, як традиційна складова щоденного раціону, потребує вдосконалення рецептур з орієнтацією на збагачення поживними компонентами. У контексті зростаючого антропогенного навантаження на організм, спричиненого несприятливими умовами довкілля, зменшуються можливості організму до адаптації й саморегуляції, що може провокувати функціональні розлади різних систем органів. Враховуючи значну частку хлібобулочних виробів у харчуванні сучасної людини, зміна їхнього складу є ефективним підходом до створення функціональних продуктів, які відповідають актуальним потребам населенн.ukНутове борошнофункціональні продуктихлібобулочні виробибіологічна цінністьмікроелементизниження глікемічного індексуреологічні характеристики тістакінетика бродінняоб’єм хлібаПерспективи використання альтернативної сировини, зокрема нутового борошнаArticle