Пилипенко, Катерина Анатоліївна2020-02-082020-02-082019-03-30ISBN 978-966-630-227-7https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/7297В дослідженні встановлено, що участь аграрних підприємств у дотриманні продовольчої безпеки, опосередковується через формування пропозиції сільськогосподарської продукції сировинного та продовольчого призначення на цільових ринках її збуту. Дослідження показали, що цільові об’єктові ринки сільськогосподарської продукції характеризуються складною структуризацією, глибоко диференційованим характером його конкурентної побудови на різних рівнях розподілу продукції та, відповідно, неповною реалізацією економічних інтересів підприємств товаровиробників. При цьому ринок аграрної продукції є достатньо стабільним в межах національної економіки. Це зумовлюється дією таких основних факторів: невисокою еластичністю попиту, що зумовлює стабільність обсягів збуту продукції кінцевим споживачам; ринковими та споживчими характеристиками об’єктів ринку, які відрізняються високим рівнем стандартизації товарних партій; недосконалою конкурентною ситуацією на об’єктних ринках більшості видів аграрної продукції; сформованістю каналів розподілу продукції, які на вказаному ринку є довшими за ті, що існують інших ринках товарів та послуг; функціонуванням механізмів взаємного впливу суміжних товарних ринків.вплив на формування пропозицій продукції агровиробниками в дотриманні продовольчої безпекипродовольча безпека, аграрні товаровиробники у формуванні пропозиції продукції на цільових ринках, конкурентоздатність, ринок органічної продукції, дотримання сівозміни для забезпечення продовольчої безпекиРегуляторні впливи на формування пропозиції продукції аграрних підприємств в дотриманні продовольчої безпекиMonographУДК 336.221:338.43 О-16