Дубова, Галина Євгеніївна2024-05-212024-05-212023Спосіб запобігання ферментативному потемнінню свіжого картопляного соку: пат. № 127399, Україна: A23L 3/3463 (2006.01), A23L 5/41 (2016.01), A23L 19/12 (2016.01) / Г. Є. Дубова ; володівець Полтавський державний аграрний університет. № a202104238; заявл. 20.07.2021; опубл. 09.08.2023, Бюл. № 32. 4 с.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17202Спосіб запобігання ферментативному потемнінню свіжого картопляного соку, що передбачає використання речовин-інгібіторів ферментів рослинного походження, який відрізняється тим, що як речовини-інгібітори ферментів використовують коріння хрону, гриби гливи, суспензію гірчичного порошку, при цьому спочатку проводять попередню обробку картоплі шляхом очищення і промивання, подрібнення у блендері або в подрібнюючих машинах разом з промитим, очищеним та нарізаним коренем хрону не менше 7 % або промитими та нарізаними свіжими грибами гливи не менше 12 %, або водною суспензією гірчичного порошку в кількості не менше 5 % до загальної маси картоплі, додавання до отриманої маси охолодженої кип'яченої води для полегшення подальшого відокремлення соку та відпресовуванняukкартопляний сік, потемніння картопляного соку, речовини-інгібітори ферментів, коріння хрону, гриби гливи, суспензія гірчичного порошкуСпосіб запобігання ферментативному потемнінню свіжого картопляного сокуPatent