Болошенко ЄвгенШелудько Вікторія2025-12-252025-12-252025-08https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19891АНОТАЦІЯ Болошенко Євген Володимирович. Удосконалення технології крекерів з використанням цільнозернового кукурудзяного борошна. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійною програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2024 рік. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки на 63 с., що містить 14 рисунків, 7 таблиць, 64 літературних джерел. Мета кваліфікаційної роботи полягає в удосконаленні технології крекерів з використанням рослинної сировини підвищеної харчової цінності. Об’єкт дослідження - технологія крекерів. Методи дослідження – фізико-хімічні, структурно-механічні, мікробіологічні, органолептичні, статистичний аналіз. Пояснювальна записка містить огляд літературних джерел, опис методик, результати проведених досліджень. Визначено показники якості вхідної сировини, встановлено, що якість вхідної сировини відповідає вимогам стандартів. Досліджено показники якості тіста і готових виробів використанням борошна цільнозернового кукурудзяного. Визначено показники якості готових виробів протягом зберігання. Встановлено, що зразки із добавками зберегли гарні показники якості, значення яких залишилось в межах діючих стандартів. За результатами досліджень удосконалено технологію крекерів підвищеної харчової цінності за рахунок використання добавки підвищеної харчової цінності, розроблено рецептуру виробів з оптимальною кількістю добавки, досліджено показники якості виробів. Ключові слова: крекери, цільнозернове кукурудзяне борошно, борошняні кондитерські вироби.ukкрекерицільнозернове кукурудзяне борошноборошняні кондитерські виробиУдосконалення технології крекерів з використанням цільнозернового кукурудзяного борошнаOther