Щербакова, Наталія СергіївнаПередера, Сергій Борисович2024-11-042024-11-042024Щербакова Н. С., Передера С. Б. Визначення важких металів при проведенні судової експертизи харчових продуктів : матеріали VІІІ всеукр. наук.-практ. інтернет-конф., присвяченої 30-річчю заснування кафедри терапії імені професора П. І. Локеса, «Сучасні аспекти лікування і профілактики хвороб тварин» (м. Полтава, 23–24 жовт. 2024 р.) Полтава : 2024. С. 168-170.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17613Серед основних викликів сьогодення в Україні є безпека харчових продуктів. Збереження генофонду та здоров'я населення України насамперед залежить від безпечності та якості харчових продуктів, які воно споживає. Понад 70% усіх ксенобіотиків в організм людини надходять з продуктами харчування. Результати досліджень безпечності харчових продуктів та сировині вказують на високі рівні забруднення як біологічними агентами та мікроорганізмами, так і токсичними хімічними сполукамиukсудова експертиза харчових продуктівважкі металиВизначення важких металів при проведенні судової експертизи харчових продуктівArticle