Шакалій, Світлана МиколаївнаБілай, М.2023-05-292023-05-292023-05горох коленийУДК 633.31.37: 631.24https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15049Шакалій С. М., Білай М. К. ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА КРУПИ ГОРОХУ КОЛЕНОГО НЕШЛІФОВАНОГО. Матеріали Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Актуальні напрямки та проблематика у технологіях вирощування продукції рослинництва». 25.04. 2023. Полтава. С. 75-78.Зерно гороху складається на 90-94 % з сім'ядолей, проте при традиційній технології виробництва шліфованого гороху фактичний вихід круп не перевищує 82-83 % від маси очищеного зерна, з 7-8 % виходом дрібки та мучки. Отже, підвищення виходу круп є перспективним напрямком для розвитку технології переробки зерна гороху на харчові цілі.otherТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА КРУПИ ГОРОХУ КОЛЕНОГО НЕШЛІФОВАНОГОThesis