Шершова, Світлана ВікторівнаПоспєлов, Сергій Вікторович2019-07-262019-07-262012https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/5457Шершова С.В., Поспєлов С.В. Методологічні аспекти визначення біологічної активності лектинів та лектинвмісних екстрактів // Лікарське рослинництво: від досвіду минулого до новітніх технологій: матеріали Міжнародної науково–практичної інтернет–конференції. – Полтава, 2012. –С. 89–91.Розроблений новий метод визначення біологічної активності лектинів за допомогою класичного алелопатичного об’єкту — крес-салату. Доведено, що при проведенні досліджень концентрація розчину NaCl повинна бути не більш як 0,4 %, оскільки більш висока концентрація може негативно вплинути на точність експерименту.. A new method of determining the biological activity of lectins using classic allopathic object - watercress salad is proposed. We have been able to show that the conduct of research concentration NaCl solution should be not more than 0.4 % because higher concentrations may affect the accuracy of the experiment.лектинилектинвмісні екстрактиехінацеяехінацея блідабіотестуванняметоди визначення біологічної активностіEchinaceaEchinacea pallidaМетодологічні аспекти визначення біологічної активності лектинів та лектинвмісних екстрактівThesis