Кухта, Катерина Олексіївна2019-04-012019-04-012016-07-01УДК 330.131.5:338.33:633.002.6:631.11https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/4560Кухта К. О. Формування ефективного виробництва і реалізації зерна в сільськогосподарських підприємствах. – Кваліфікаційна робота на правах рукопису. Дисертаційна робота на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук. – Полтавська державна аграрна академія, Полтава, 2016.В дисертаційній роботі обґрунтовані теоретико-методичні основи економічної ефективності виробництва зернових культур та визначено основні напрями її підвищення в підприємствах Полтавської області. Запропоновано методичні підходи щодо оцінки рівня економічної ефективності виробництва та переробки зернових культур. Досліджено вплив організаційних взаємозв’язків між виробниками зернових культур та переробними підприємствами на рівень економічної ефективності. Визначено оптимальні параметри виробництва, переробки зернових культур та формування каналів збуту в складі стратегії підприємства, використання якої в умовах функціонування сільськогосподарських підприємств Полтавської області дозволяє максимально використати їх потенціал.uk-UAекономічна ефективність, збутова діяльність, ринок зернових і зернобобових культуррезерви економічної ефективності виробництва, переробка продукції рослинництва, організаційне забезпечення економічної ефективностіФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНОГО ВИРОБНИЦТВА І РЕАЛІЗАЦІЇ ЗЕРНА В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХDiploma