Скрипник, Вячеслав ОлександровичМолчанова, Наталія ЮріївнаФарісєєв, Андрій ГеннадійовичТарасенко, Дмитро Сергійович2024-06-272024-06-272024Підвищення енергетичної і ресурсної ефективності процесів і апаратів кондуктивного жарення м’яса : монографія / В. О. Скрипник, Н. Ю. Молчанова, А. Г. Фарісєєв, Д. С. Тарасенко. Полтава : ПП Астрая, 2024. 274 с.978-617-8231-49-1https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17343У монографії на основі аналізу за запропонованою методикою енергетичної і ресурсної ефективності процесів та апаратів жарення м’яса визначені можливі напрямки їх підвищення. Наведена наукова концепція, яка полягає у створенні умов для інтенсифікації теплопереносу шляхом використання під час кондуктивного жарення м’яса різних фізичних і електрофізичних методів – електричного струму в поєднанні зі стисненням, стиснення у функціонально замкненому об’ємі або у функціонально-замкнених ємкостях, та результати досліджень дослідно-експериментальних зразків апаратів, що її підтверджують. Для науково-педагогічних працівників, аспірантів, магістрантів, наукових працівників та практичних працівників галузі харчових виробництв.ukКондуктивне жаренням'ясотеплова обробка м’ясаенергоефективністьенергетична ефективність процесівресурсна ефективність процесівПідвищення енергетичної і ресурсної ефективності процесів і апаратів кондуктивного жарення м’ясаBook