Піщаленко, Марина АнатоліївнаЛогвиненко, Вадим ВасильовичДебела, А. С.2025-01-062025-01-062024-11-26Піщаленко М. А., Логвиненко В. В., Дебела А. С. Місце сої в світовому рослинництві. Сучасні аспекти і технології у захисті рослин : матеріали VI міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 26 листоп. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 104–108. DOI: 10.5281/zenodo.14534615978-617-8466-00-8https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17736Соя - одна з найдавніших культурних рослин, які використовуються людиною з незапам'ятних часів. У XX столітті соя відкрита людиною заново. Вона отримала швидке поширення на всіх континентах і широке застосування в кулінарії, тваринництві, в промисловості та медицині. З насіння сої виробляється широкий асортимент білокововмісних продуктів. Такі продукти, як білкові напівфабрикати (знежирена і напівжирне борошно, сухе соєве молоко, окара, концентрати і ізоляти соєвих білків, соєвий сир) використовуються або як компоненти різних харчових продуктів і страв, або в якості сировини. Соя дійсно унікальна. Це продукт, практично не дає ніяких відходів.ukСоярослинництворослинний білоксоєві молочні продуктиМісце сої в світовому рослинництвіThesis