Маркіна, Ірина АнатоліївнаMarkina, IrynaКононенко, І.О.2019-02-282019-02-282017https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/3841Маркіна І. А. Особливості та складові організаційної культури аграрного підприємства / І. А. Маркіна, І. O. Кононенко // Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. – Чернівці: ПВКФ "Технодрук", 2017. – Вип. 4 (68). Економічні науки. – С. 119-129. / 0,51 др. арк. (особистий внесок автора 0,26 др. арк.)У статті визначено суть організаційної культури, досліджено її особливості в аграрному підприємстві. Проаналізовано складові організаційної культури та основні показники, які її визначають. Досліджено сукупність заходів, що формують організаційну культуру підприємства та дають можливість згуртовувати працівників. Визначено, що організаційна культура формує імідж підприємства, що вирізняє його діяльність в аграрній сфері. Вказано, що найбільш проблемною частиною у профілі організаційної культури часто є складова «індивідуалізм-колективізм», для її удосконалення пропонуємо сукупність заходів з підвищення продуктивності праці – участь працівників у виставках, семінарах, тренінгах та збільшення соціальних витрат. Для управління організаційною культурою буде виділено 0,25 ставки на посаду менеджера з організаційної культури.uk-UAорганізаційна культуракультурастосункицінностіпрацівникисоціалізаціяОСОБЛИВОСТІ ТА СКЛАДОВІ ОРГАНІЗАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ АГРАРНОГО ПІДПРИЄМСТВАArticle