Бондаренко, Олена МиколаївнаВасильєва, Ольга Олександрівна2019-02-262019-02-262017https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/3614Досліджено питання короткої історії та перспектив використання кіз у сільськогосподарському виробництві екологічного напрямку. Приведено порівняльний аналіз роботи приватного підприємства та фермерського господарства по виробництву продукції козівництва. Встановлено, що в сучасних умовах розвитку сфери екологічного агропромислового виробництва в напрямку розширення асортименту та підвищення біологічної цінності тваринницької продукції в умовах України актуальним є розвиток козівництва. При мінімальних витратах можна отримати практично безвідходне виробництво високоцінної продукції з високим рівнем рентабельності.uk-UAКоза, козівництво, козина ферма, козине молоко, зааненські кози.ІСТОРІЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ КОЗІВНИЦТВА, ЯК СУЧАСНОГО НАПРЯМКУ ЕКОЛОГІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА В ТВАРИННИЦЬКІЙ ГАЛУЗІHISTORY AND PROSPECTS of the DEVELOPMENT OF GOAT BREEDING AS THE MODERN DIRECTION OF ECOLOGICAL PRODUCTION IN LIVESTOCK INDUSTRYArticle