Бараболя, Ольга Валеріївна2025-05-302025-05-302025Бараболя О. В. Сучасні технології зберігання зерна: зовнішні методи та тенденції. Хімія, біотехнологія, екологія та освіта : зб. матеріалів ІХ міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 15-16 трав. 2025 р.). Полтава, 2025. С. 294–300.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18970Уявіть собі зерно як живий організм, адже в його структурі постійно протікають різноманітні біологічні та хімічні реакції. Під час зберігання зерно продовжує «дихати», втрачаючи масу через процеси розщеплення цукрів та інших органічних речовин. Цей процес значною мірою залежить від змін температури та вологості у масі зерна. Саме тому критично важливо постійно контролювати ці два параметри, оскільки вони безпосередньо впливають як на якість, так і на обсяг збереженого врожаю [1].ukЗернозберіганнятехнологіязовнішні методиСучасні технології зберігання зерна: зовнішні методи та тенденціїThesis