Шелудько, Вікторія МиколаївнаХмельницька, Євгенія Вікторівна2025-09-162025-09-162025-08-27СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ БЕЗГЛЮТЕНОВИХ ХЛІБНИХ ПАЛИЧОК: пат. 160339, Україна: МПК A21D 2/00, A21D 2/36, A21D 13/066, A21D 13/80 / В. М. Шелудько, Є. В. Хмельницька; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202501683; заявл. 15.04.2025; опубл. 27.08.2025. Бюл. № 35.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19460Спосіб приготування безглютенових хлібних паличок включає поєднання розм'якшеного вершкового масла із подрібненим твердим сиром, введення у збиту масу сипучих інгредієнтів - нутового борошна, паприки, заміс тіста, формування, випікання. При цьому на етапі введення у збиту масу сипучих інгредієнтів вносять борошно з насіння гарбуза та куркуму, за наступним співвідношенням компонентів, мас. %: борошно нутове 31,34-31,38 борошно з насіння гарбуза 7,81-7,82 сир твердий 25,77-25,78 масло вершкове 25,77-25,78 паприка 0,21-0,72 куркума 0,31-0,82 яйця курячі 8,24-8,25ukСПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ БЕЗГЛЮТЕНОВИХ ХЛІБНИХ ПАЛИЧОКPatent