Біленко, Оксана ПавлівнаПрохватило, М. М.2023-12-182023-12-182023https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15698Біленко О. П., Прохватило М. М. Спельта – культура для органічного землеробства. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена 90-річчю з дня народження професора Г. П. Жемели : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 верес. 2023 р.). Полтава : ПДАУ, 2023. С. 29–31.Мода на палеодієту – дієту древніх людей – привела до того, що почали згадувати культури які давно, по тих чи інших причинах, майже не використовують. Модним стало впровадження у виробництво «античних злаків». Це забуті зернові культури, що вирощувалися при переході до виробничого господарства на землях Близького Сходу та на полях Вавілона і Єгипта, відтак вони перейшли до Європи. Новітні селекційні розробки дають змогу пристосувати ці культури до сучасного механізованого вирощування. Однією з таких культур є спельта [1].ukСпельтаорганічне землеробствопшеницяСпельта – культура для органічного землеробстваThesis