Шевченко, Аліна Олександрівна2019-02-182019-02-182019-01-25https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2722У кваліфікаційній роботі досліджували дію рослинних екстрактів на проростанні тестових культур крес-салату, проса звичайного та ячменю посівного. Мета роботи- дослідити модифікуючу дію рослинних екстрактів надземної частини та коренів ехінацеї пурпурової по відношенню до рослинних тестових культур.Поведені дослідження дозволили встановити, що екстракти Echinacea purpurea у великому діапазоні концентрації володіють модифікуючою активністю, що проявляється у формуванні коренів, збільшенні фітомаси та стимуляції енергії проростання насіння. Впеше встановлені основні закономірності дії екстрактів ехінацеї. Розглядається можливість використання екстрактів для регуляції продуктивності при вирощуванні в системах органічного виробництва сільськогосподарської продукції. Галузь застосування. Сільське господарство та виробництво. Результати дипломної роботи можуть бути основою для подальшого вивчення у польових умовах для розробляння практичних рекомендацій для виробництва.uk-UAехінацея пурпуроватест культурибіологічна активністьекологіяEchinacea purpureaМодифікуюча дія екстрактів ехінацеї пурпурової.Diploma