Білявська, Людмила ГригорівнаДіянова, Анна ОлександрівнаПилипенко, Олександр Володимирович2019-04-052019-04-052013https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/4725Враховуючи вплив еколого-економічних чинників, що мають місце у виробництві сої, необхідним є розробка сучасних технологій вирощування культури для конкретних грунтово-кліматичних підзон області з урахуванням змін клімату та відповідних показників моніторингу поширення та шкідливості комах-фітофагів та збудників хвороб сої на основі новітніх інформаційних технологій.Аналіз виробництва сої на тлі зміни клімату показав, що у Полтавської області, яка розташована у лівобережної провинції зони Лісостепу, склалися найбільш сприятливі умови для її виробництва. В Україні сою почали вирощувати з 1880 року, а в 1931 -1932 рр. площі її досягли 200 тис. га, а в 1992 р. – 112,8 тис., 2002 р. - 108 тис., 2005 р. - 427 тис., а 2007 р. - 700 тис. га.uk-UAсоя, сорт, селекція, урожайність, цінність, насінництво, агрономія, ПДАА, агрономіяОсобливості насінництва сортів сої селекції ПДААКонкурентноспроможне насіння – стабільний урожай: Тези Міжнар. наук.-практ. конф., (30-31 січня 2013 рThesis