Калашник, Олена ВолодимирівнаМороз, Світлана Едуардівна2019-02-272019-02-272019УДК 303.714:666.51https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/3734У роботі розглядається процес проведення порівняльного тестування фарфорового посуду за певним алгоритмом. Як об’єкт дослідження були обрані тарілки фарфорові пиріжкові різних виробників, що представлені на ринку м. Полтава. Для проведення порівняльного тестування фарфорового посуду авторами розроблено оптимальну номенклатуру показників якості, складено програму порівняльного тестування; проведено органолептичне оцінювання властивостей та лабораторне дослідження обраних показників якості; проаналізовано результати порівняльного тестування.uk-UAфарфоровий посуд, порівняльне тестування, реквізити маркування, основні розміри, водопоглинання, термостійкість, білість.ПОРІВНЯЛЬНЕ ТЕСТУВАННЯ ФАРФОРОВОГО ПОСУДУCOMPARATIVE TESTING OF PORCELAIN DISHESArticle10.31891/2307-5732-2019-269-1-105-113