Грицай, Ю. Ю.Поспєлова, Ганна Дмитрівна2024-11-072024-11-072024-09-30Грицай Ю. Ю., Поспєлова Г. Д. Елементи захисту сої від збудників грибних хвороб. Урожайність та якість продукції рослинництва за сучасних технологій вирощування, присвячена пам’яті професора Г. П. Жемели : матеріали міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 30 верес. 2024 р.). Полтава : ПДАУ, 2024. С. 73–75.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17618Соя належить до найважливіших культур світового землеробства й успішно використовується для вирішення проблеми збільшення виробництва рослинного білка та олії. За багатством і різноманітністю життєво необхідних речовин соя не має собі рівних: у зерні міститься 24-55 % білка, який є досить збалансованим за амінокислотами, необхідними для життя людей і тварин, його перетравність перевищує 90 %, до 14-27 % жиру, 19-36 % вуглеводів, цілий ряд ферментів, вітамінів, мінеральних елементів та інших корисних речовин [1, 5].ukСоягрибна хворобазбудник хворобзахистЕлементи захисту сої від збудників грибних хворобThesis