Слинько, Віктор ГригоровичЛозовський, Анатолій ПетровичГалич, Олександр АнатолійовичПрасолов, Євген ЯковичЛапенко, Владислав ТарасовичПалаш, Анатолій АнатолійовичГриценко, Лариса ОлександрівнаШмигло, Сергій АнатолійовичДрожчана, Ольга УрешівнаМатюха, Віктор Володимирович2019-02-162019-02-162013-01-10Спосіб приготування сирної маси на основі змішувача-апарата: пат. 76808 Україна : МПК: A23C 19/00. № u 2012 09602; заявл. 07.08.2012; опубл. 10.01.2013, Бюл.№ 1http://uapatents.com/7-76808-sposib-prigotuvannya-sirno-masi-na-osnovi-zmishuvacha-aparata.htmlhttps://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/2559Спосіб приготування сирної маси на основі змішувача-апарата, що включає підготовку, подрібнення та змішування дисковим ножем і нагрів сирної маси теплоносієм через стінки ємності з наступним плавленням, який відрізняється тим, що під дисковим ножем встановлюється додаткове кріплення на ножовому валу змінної трилопатевої турбіни з лопатями, які по формі повторюють контур нижньої частини робочої ємності із сфероподібним дном та шляхом почергового встановлення електронагрівачів по висоті і контуру робочої ємності з регульованим температурним режимом нагрівання 45…50 °C - 5…15 хв. з подальшим збільшенням до 60…65 °C - 10…15 хв., і при 75…95 °C - 10…15 хв. з отриманням однорідної текучої маси, готової для формування брикетів, секторів в залежності від складу і властивостей вихідної сировини, виду та зрілості сиру.uk-UAСпосіб приготування сирної маси на основі змішувача-апаратаPatent