Левченко, Юлія Вікторівна2023-09-182023-09-182018Хомич Г. П. , Горобець О. М., Крусір Г. В., Левченко Ю. В., Хомич Г. П. Комплексна оцінка якості соусів на фруктово-овочевій основі. Науковий вісник PUET: Technical Sciences. – Полтава: 2019. 1 (85). с. 79-86.2518-7171https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15283Соуси на фруктово-овочевій основі займають значне місце в харчуванні людини та асортименті страв закладів ресторанного господарства. Розрахунок комплексного показника харчового продукту дає можливість більш повно оцінити якість готової продукції. Метою досліджень є комплексний аналіз показників якості соусів із використанням методів кваліметрії. Предмет досліджень – соуси на основі фруктової та овочевої сировини й показники їх якості. Для проведення дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників напівфабрикатів і готової продукції було використано стандартні методи, а для аналізу показників якості – метод кваліметрії. Виділено основні групи показників, які визначають якість соусів. Розраховано комплексний показник і встановлено алгоритм його визначення. Виходячи з отриманих даних, побудовано модель якості соусів на фруктово-овочевій основі. Визначений комплексний показник якості готових соусів із використанням фруктових та овочевих пюре підтверджує їх високу якість, а також доцільність приготування у спеціалізованих цехах і в закладах ресторанного господарстваukКомплексна оцінка якості соусів на фруктово-овочевій основіArticle