Усенко, Світлана ОлексіївнаМазанько, М. О.Шостя, Анатолій МихайловичУсенко, О. О.Слинько, Віктор ГригоровичЧухліб, Є. В.Березницький, Віктор Іванович2019-12-162019-12-162019978-617-7669-49-3330https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/6424У сучасних умовах розвитку тваринництва в країнах ЄС широко розвивається напрям органічного виробництва, що забезпечує збереження довкілля, впровадження новітніх технологій виробництва для отримання продукції високої якості. Розвиток свинарства спрямований на збільшення виробництва свинини з підвищеною харчовою цінністю на основі: удосконалення наявних генотипів, технології утримання та маркерної селекції, тощо [ 447 , 448 ]. Використовують дві науково-обгрунтовані технології: виробництво свинини на промисловій основі з використанням традиційних способів утримання та годівлі свиней; виробництво свинини з підвищеною харчовою цінністю. Це зумовлено сформованим попитом споживачів на продукцію з підвищеною біологічною цінністю, не дивлячись на різницю в цінах на неї. Насамперед, це досягається використанням екологічно безпечних ресурсів при врахуванні фізіолої ічиих потреб і поведінки тварин. Особливе місце відводиться раціональному поєднанню елементів нових технологій утримання тварин з максимальним використанням природних факторів середовищагенотипимаркерна селекціяпородакормиенергетичні ресурсисезонно - турова система опоросівТехнологічні основи виробництва органічної продукції свинарства.Monograph