Лозинська, Тамара Миколаївна2024-02-202024-02-202023УДК: 35:334https://doi.org/10.52058/2786-5274-2023-7(21)-505-516https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16837Лозинська Т. М. Функціонування системи державного нагляду (контролю) за якістю та безпечністю харчових продуктів у системі продовольчої безпеки України. Наукові інновації та передові технології : журн. Серія «Механізми державного управління». № 7(21). Київ. 2023. С. 505-516 https://doi.org/10.52058/2786-5274-2023-7(21)-505-516Перерваний історичний досвід формування державності в Україні обумовлює приділення значної уваги створенню інститутів держави, які б відповідали сучасним вимогам і забезпечували інтеграцію країни до європейської спільноти. Протягом усього періоду незалежності спостерігається трансформація систем публічного управління, зокрема і системи державного контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів. У статті розглядаються причини створення інституту Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та висвітлюються її функції й завдання.ukпродовольча безпекадержавний наглядпублічне управлінняхарчова промисловістьбезпечність харчових продуктівсталий розвитокФункціонування системи державного нагляду (контролю) за якістю та безпечністю харчових продуктів у системі продовольчої безпеки УкраїниArticle