Юхно, Віктор МиколайовичФилонич, О. В.2024-02-082024-02-082023-12-19https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16701Юхно В. М., Филонич О. В. Використання ковбасних оболонок у технології ковбас подовженого терміну зберігання. Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 19 груд. 2023 р. Полтава : ПДАУ, 2023. С. 152-154Основними способами подовження термінів зберігання ковбасних виробів є зменшення кількості залишкової мікрофлори готових ковбасних виробів. Це можна досягти шляхом використання методів стерилізації або пастеризації ковбасних виробів на кінцевих етапах їх виробництва; використанням вакуумного пакування; бактерицидних оболонок; використання газомодефікованого середовища при зберігання; антиоксидантів та флавоноїдів у рецептурі тощо.ukковбасні виробитерміни зберіганнядослідженннятехнологічні умови виробництваоболонкипродуктВикористання ковбасних оболонок у технології ковбас подовженого терміну зберіганняArticle