Ковалевська, Лілія Володимирівна2018-12-282018-12-282018-12-28https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/1731Об’єкт дослідження: пшениця озима – найважливіша продовольча культура. Метою даної дипломної роботи є дослідити взаємозв‘язк залежно від умов зберігання та її сортових властивостей формованих ознак якості пшениці озимої. Показники якості зерна в значній мірі залежать від рівня інтенсифікації виробництва та від сортових особливостей. Між натурою зерна і вмістом клейковини в ньому існує пряма кореляція – коефіцієнт кореляції r = 0,34, що свідчить про можливість поєднання високої натури і великого вмісту клейковини в зерні. Між натурою і числом падання існує пряма середня кореляція, що свідчить про важливість формування зерна з великою натурою. Натура також корелює із склоподібністю r = 0,24. Між фізичними і хімічними показниками якості зерна існує пряма кореляція, що вказує на можливість отримати зерно, яке поєднує у собі високі показники якості. Встановлений зв'язок між числом падання і вмістом білка в зерні свідчить про можливість поєднання в одній партії поживних і хлібопекарських якостей. На формування показників якості зерна пшениці значний вплив справляють умови вирощування, які склалися у певний рік та ураженість зерна сажкою або клопом-черепашкою та перестій зерна на пні.uk-UAпшениця озима, врожайність, якість зерна, сортові властивостіВплив сортових особливостей та умов вирощування на технологічні властивості зерна пшениці озимоїDiploma