Віталій СЕМЕНЕНКОВалентина НАЗАРЕНКО2025-11-172025-11-172025-05https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/19617АНОТАЦІЯ Семененко Віталій Ігорович Проект будівництва цеху з виробництва м’ясних копченостей потужністю 6,0 т/зміну. Кваліфікаційна робота за освітньо-професійного програмою Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології. Полтавський державний аграрний університет, м. Полтава, 2025 рік. Метою кваліфікаційної роботи є проект будівництва цеху з виробництва м’ясних копченостей потужністю 6,0 т/зміну. Кваліфікаційна робота складається з пояснювальної записки, що представлена на 64 сторінках та 4 аркушів графічної частини. В розділі «Технологічна частина» обґрунтована необхідність будівництва цеху з виробництва м’ясних копченостей, добова потужність, асортимент підібраної продукції; місце будівництва, шляхи постачання сировини, реалізації продукції; наведено розрахунок потреби населення даного регіону в копченостях. Обґрунтовано вибір технологічних схем виробництва м’ясних копченостей. Представлено розрахунки витрат сировини, матеріалів, технологічного обладнання, чисельності працюючих, виробничих площ, енерговитрат на виробництво. Описано організацію технохімічного контролю, контролю якості готової продукції, технологічні процеси виробництва, утилізацію відходів. Розділ «Проектно-будівельні рішення» містить обґрунтування генерального плану та цеху з виробництва м’ясних копченостей. В розділі «Управління якістю харчових продуктів з основами НАССР» визначено критичні контрольні точки (КТК) на етапах виробництва копченостей. На графічних листах представлені: генплан (арк.1); план цеху на позначці 0,000 (арк.2); поздовжні та поперечні розрізи 1-1, 2-2 (арк.3), апаратурно-технологічна схема виробництва копчено-варених копченостей (арк.4).ukПроект будівництва цеху з виробництва м’ясних копченостей потужністю 6,0 т/зміну.Other