Хмельницька, Євгенія ВікторівнаЮхно, Віктор МиколайовичГнуча, Т. Р.2024-02-082024-02-082023-12-19https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/16698Хмельницька Є. В., Юхно В. М., Гнуча Т. Р. Мікробіологічна безпека хліба з ламінарією. Інноваційні та ресурсозберігаючі технології харчових виробництв : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., 19 груд. 2023 р. Полтава : ПДАУ, 2023. С. 172-173В нормативній документації на хлібобулочні вироби спеціального призначення ДСТУ 4588:2006 «Вироби хлібобулочні для спеціального дієтичного споживання. Загальні технічні умови» не вказані вимоги до мікробіологічних показників якості хліба функціонального призначення. З однієї сторони це можна пояснити тим, що хліб випікається при досить високих температурах, при яких гине вся патогенна мікрофлора. З іншої, що сировина, яка використовується для випікання хліба повинна перед використанням проходити перевірку на кількість мезофільних аеробних та факультативно анаеробних мікроорганізмів.ukхлібобулочні виробисировиналамінаріяколоніїмікробіологічні дослідженняМікробіологічна безпека хліба з ламінарієюArticle