Бараболя, Ольга Валеріївна2023-10-242023-10-242023Бараболя О. Використання насіння льону як джерела корисних нетрадиційних харчових речовин у технології хліба. Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві : матеріали VII міжнар. наук.-практ. конф. (м. Київ, 20 верес. 2023 р.). Київ : НУХТ, 2023. С. 49–51.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15361Сьогоденна проблема підвищення харчової цінності самих популярних і часто вживаних продуктів харчування це невід’єма частка сучасних розробок в галузі харчових технологій. Якісні і кількісні зміни раціону харчування людини, які відбулися за останні десятиліття відповідно характеризуються надмірною кількістю рафінованих та висококалорійних продуктів, бідних на рослинні білки, поліненасичені жирні кислоти, харчові волокна, мінеральні речовини. Це звичайно і стало причиною порушення надходження до організму сучасної людини важливих поживних речовин [1].ukНасіння льонунетрадиційні харчові речовинитехнологія хлібалляний шротВикористання насіння льону як джерела корисних нетрадиційних харчових речовин у технології хлібаThesis