Шибка, В.Костенко, Олена МихайлівнаДрожчана, Ольга Урешівна2022-01-242022-01-242021Шибка В. О., Костенко О. М., Дрожчана О. У. Визначення енерговитрат на подрібнення м’ясної сировини з використанням хрестоподібних ножів з різальними лезами на задній поверхні. Проблеми та перспективи розвитку сільськогосподарського машинобудування : матеріали ІV всеукр. інтернет-конф. (м. Полтава, 02-03 груд. 2021 р.). Полтава : ПДАУ, 2021. С. 46-49.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/11672Найбільшу частку у харчовій галузі займає м'ясна промисловість, підприємства якої виробляють м'ясо та м'ясні вироби. М’ясо є основним джерелом білка в раціоні людини та попит на нього постійно високий. В Україні протягом останніх років загальний обсяг заготівлі м’яса у забійній масі зменшився на 1,44%. Зокрема, чітко виражено тенденції до зростання темпів приросту виробництва м’яса птиці – на 7,75% і зменшення виробництва яловичини та телятини на 6,11%, свинини - на 6,11%.м'ясна сировинаподрібненняенерговитратихрестоподібні ножірізальне лезозадня поверхняВизначення енерговитрат на подрібнення м’ясної сировини з використанням хрестоподібних ножів з різальними лезами на задній поверхніThesis