Федірець, Олег Володимирович2024-09-232024-09-232024-04Федірець О. В., Броварець О. О., Мартин О. М. Інноваційне управління агропродовольчою сферою як соціально-економічною системою в умовах безпекових викликів. Інвестиції: практика та досвід. Київ, 2024. № 8. С. 52-58 URL: https://www.nayka.com.ua/index.php/investplan/article/view/3575 DOI: 10.32702/2306-6814.2024.8.52УДК 338(4/9):330.1:339.9https://www.nayka.com.ua/index.php/investplan/article/view/3575https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17498В статті розглянуто інноваційне управління агропродовольчою сферою як соціально-економічною системою в умовах безпекових викликів. Розвиток ринкових відносин в Україні, і процеси пов'язані з реформування принципів та методів державного управління, реформа децентралізації, розширення частки приватного сектору економіки, посилення міжнародної конкуренції та розвиток міжнародної торгівлі, відкриття ринку землі значною мірою впливають на діяльність багатьох підприємств, особливо у агропродовольчій сфері. В умовах безпекових викликів оптимальним підходом, який забезпечує не лише виживання підприємства, але і стабільність його функціонування є розвиток.ukінноваційне управлінняагропродовольча сферасоціально-економічна системабезпекавикликиІнноваційне управління агропродовольчою сферою як соціально-економічною системою в умовах безпекових викликівArticle