Рожко, Ілона ІванівнаКулик, Максим Іванович2025-05-132025-05-132025-03-31Рожко І. І., Кулик М. І. Аналіз сортів бобових овочевих культур за господарсько-корисними ознаками, кількісним та якісним складом в реєстрі сортів рослин. Сучасні напрями та досягнення селекції і насінництва сільськогосподарських культур : матеріали ІІІ всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 31 берез. 2025 р.). Полтава : ПДАУ, 2025. С. 44–46.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/18877Овочеві культури відрізняються значним різноманіттям, що проявляється в їхній морфологічній будові, реакції на кліматичні умови та вимогах до агротехнічних заходів. Ці особливості істотно впливають на їхній продуктивний потенціал [1]. Крім того, сортові характеристики також відіграють важливу роль у формуванні врожайності, якості продукції та стійкості рослин до абіотичних і біотичних факторів [2]. Сукупність цих чинників має вирішальне значення для розвитку як промислового, так і присадибного овочівництва [3, 4].ukДержавний реєстр сортівовочеві культурибобовісортгосподарсько-корисні ознакикількісний складякісний складАналіз сортів бобових овочевих культур за господарсько-корисними ознаками, кількісним та якісним складом в реєстрі сортів рослинThesis