Хмельницька, Євгенія ВікторівнаБараболя, Ольга ВалеріївнаГнуча, Т. Р.Юхно, Віктор МиколайовичБудник, Ніна ВасилівнаКайнаш, Алла ПетрівнаШелудько, Вікторія МиколаївнаСеменов, Анатолій Олексійович2024-10-112024-10-112024Спосіб виготовлення хліба пшеничного з ламінарією слані : пат. 157210, Україна: МПК (2024.01), A21D 2/00, A23L 7/00, A23L 17/60 (2016.01) / Є. В. Хмельницька, О. В. Бараболя, Т. Р. Гнуча, В. М. Юхно, Н. В. Будник, А. П. Кайнаш, В. М. Шелудько, А. О. Семенов ; володілець Полтавський державний аграрний університет. № u202400293; заявл. 17.01.2024 ; опубл. 18.09.2024, Бюл. № 38. 3 с.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/17527Спосіб виготовлення хліба пшеничного, що передбачає підготовку компонентів, замішування тіста, бродіння, формування, дозрівання, випікання, охолодження, який відрізняється тим, що на етапі підготовки компонентів просіюють ламінарії слані за допомогою сита з отворами діаметром 3 мм, а на етапі замішування тіста вносять ламінарії слані, при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: борошно пшеничне 1-го ґатунку 90,2-88,5 дріжджі хлібопекарські 1,80-1,75 сіль кухонна харчова 1,39-1,30 цукор 3,61-3,45 ламінарії слані 3,0-5,0.ukХліб, виготовлення хліба, пшеничний хліб, ламінарія сланіСпосіб виготовлення хліба пшеничного з ламінарією сланіPatent