Литвиненко, О. ОНечипоренко, Наталія ІванівнаПоспєлова, Ганна Дмитрівна2023-12-292023-12-292023Литвиненко О. О., Нечипоренко Н. І., Поспєлова Г. Д. Причини, фактори та складові шкодочинності хвороб картоплі. Сучасні аспекти і технології у захисті рослин : матеріали IV міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Полтава, 28 листоп. 2023 р.). Полтава : ПДАУ, 2023. С. 57–61.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15858Відомо, що протягом досить тривалого періоду часу картопля в Україні є одним із найважливіших продуктів харчування і навіть називається «другим хлібом». На сьогодні аграрний сектор нашої країни посідає четверту позицію в світі за вирощуванням бульб картоплі і другу – за їх споживанням. Така популярність культури пояснюється не тільки високими смаковими якостями бульб, але й широким використанням їх у харчовій промисловості.ukКартопляхворобишкодочинність хворобПричини, фактори та складові шкодочинності хвороб картопліThesis