Гангур, Володимир ВасильовичЄремко, Людмила СергіївнаЛень, Олександр Іванович2023-12-122023-12-122023Гангур В. В., Єремко Л. С., Лень О. І. Вплив макро- та мікродобрив на продуктивність і якісні показники зерна сочевиці в умовах Лівобережного Лісостепу. Науково-інноваційний розвиток агровиробництва як запорука продовольчої безпеки України: вчора, сьогодні, завтра : матеріали ІІІ всеукр. наук.-практ. конф. (Київ, 19–20 квіт. 2023 р.). Вінниця : ТВОРИ, 2023. С. 232–234.https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/15620До найбільш цінних, але недостатньо поширених продовольчих зернобобових культур в Україні, відноситься сочевиця [2]. Багаторічні результати польових експериментів Синельниківської та Красноградської дослідних станцій свідчать, що за рівнем зернової продуктивності ця культура посідає п’яте місце після гороху, чини, нуту, квасолі, а за економічним зиском – у числі перших. Серед зернобобових культур сочевиця вирізняється такими важливими біологічними властивостями як стійкість до посухи та холодостійкість [3]. За хімічним складом зерно сочевиці близьке до гороху. В насінні культури міститься від 23,7 до 35,2 % білку, який порівняно збалансований за амінокислотним складом, зокрема і незамінними [7].ukМакродобривамікродобривсочевицязерно сочевиціпродуктивністьякісні показникиЛівобережний лісостепВплив макро- та мікродобрив на продуктивність і якісні показники зерна сочевиці в умовах Лівобережного ЛісостепуThesis