Поспєлов, Сергій ВікторовичЧеботарьова, Людмила Василівна2023-03-022023-03-022017-09-25https://dspace.pdau.edu.ua/handle/123456789/14838Спосіб оцінки сортів пшениці м'якої для створення продуктів підвищеної біологічної активності включає визначення гемаглютинуючої активності в проростках пшениці у діапазоні рН від 6,5 до 8,0 і розраховують бал оцінки за формулою: ОС=(ГА6,5+ГА7,0+ГА7,5+ГА8,0)/4, де ОС - оцінка сорту, бали; ГА6,5, ГА7,0, ГА7,5, ГA8,0 - гемаглютинуюча активність при відповідному значенні рН, бали. При цьому чим вище бал, тим більшу біологічну активність має сорт.Патент на корисну модель " СПОСІБ ОЦІНКИ СОРТІВ ПШЕНИЦІ М'ЯКОЇ ДЛЯ СТВОРЕННЯ ПРОДУКТІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ АКТИВНОСТІ" №119545Patent